M-am molipsit urit...

... de la un amic care are microbul modelismului de ceva vreme, deşi se declară începător (asta pe mine mă face novice, nu?). Eu nu l-aş numi aşa, având în vedere că lucrează la un Tirpitz 1:350...
Aşa că mi-am luat inima-n dinţi şi am pus ochii pe un BTR-152V
la 1:72 – în imagine cutia kitului.
M-am uitat pe ICM – producătorul kitului – dar l-aş prefera tot pe ăsta, deşi am vazut şi BTR-152K, cu blindaj complet, pentru că poţi vedea detalii din interiorul maşinii (scaune, volan, manete, bănci etc.).
Imaginea a doua este tocmai pentru a arăta detaliile vizibile din interior.
Vă voi ţine la curent cu procesul de fabricaţie. Deocamdată am cumpărat vopsele acrilice Vallejo (brown violet, glossy black şi yellow ochre pentru caroserie şi şasiu), Louvre (Naples yellow hue pentru nisip, cred că o să-l fac într-o dioramă „deşert” mai mare, pentru încă 2-3 modele) şi Model Master (steel, pentru părţile metalice, duh!) pentru pensulă , 3 pensule fine de pictură (două ascuţite şi una plată), o jumătate de kilogram de putty (pastă de modelat care se întăreşte la contactul cu aerul) şi o spatulă de lemn pentru modelarea lui. Cam toate vopselele sunt pe la 8 lei, pensulele de la 3 la 7 lei, putty 7 lei/0,5 kg şi spatula 1,5 lei.
Am nevoie disperată de lipici, nu am găsit decât cyanoacrilat şi nu e bun.
• Imaginile sunt (c) InternetModeller şi ModellingMadness.

USS New Jersey BB-62 (scara 1:192)

Iowa Class, Rearmed - Recommissioned - Returned to Duty

Cât timp şi câtă răbdare îţi trebuie ca să faci aşa ceva?
Câtă atenţie la detaliu, fineţe la weathering, mână de chirurg la valuri şi despre fumul rachetei... ce să mai vorbim? Imaginea spune totul. Totuşi dacă vreţi să vedeţi mai multe mergeţi la galeria de imagini Silver Star.
Iarăşi, nu ştiu cum a realizat iluminarea „flăcării” rachetei, aşa cum se vede aici, însă este incredibil de realistă.
• Imaginea este (c) Joseph Neumeyer's Dynamic Dioramas.

Incercam si asa ceva...

Încercăm să facem şi un blog creat de pasionaţi de modelism, pentru toţi cei care sunt interesaţi de subiect, fie ei cunoscători sau doar interesaţi de fenomen.
Am găsit un articol pe această temă, scris de domnul Radu Rizea, publicat în Săptămâna Financiară Online, din care am extras o porţiune (puteţi citi articolul aici).
• Imaginea este (c) Tamiya.

La intersectia dintre istorie si modelism s-a dezvoltat, de cateva decenii bune, un hobby ce aduna la un loc tot mai multi pasionati: modelismul legat de diorame. De la taramuri de fantezie la asediul Stalingradului, modelistii pot reconstitui orice, chiar daca e vorba de sute de ore de munca.
Cei care s-au nascut inainte de 1989 isi aduc cu siguranta aminte de cartoanele germane care se decupau si erau apoi lipite ca machete. Unele mai apropiate de realitate si mai bogate in detalii, altele - simple cartoane, facute parca din deseuri, colorate strident sau prea sters, gata parca in orice moment sa se destrame. Prima categorie a consacrat un hobby, a doua l-a facut sa dispara dupa 1989, la fel cum au disparut trenuletele electrice, fie ca era vorba de cele complicate sau de primitivele modele rusesti.

Lista site-uri producatoare de modele / magazine

Machete - magazin online
Tamiya - este prezentată întreaga colecţie de machete

PAGINĂ ÎN CONSTRUCŢIE. Ne cerem scuze.

Despre noi

Aici vor fi în curând profilele personale ale autorilor blogului şi a administratorului.
PAGINĂ ÎN CONSTRUCŢIE. Ne cerem scuze.

Lista site-uri Aero

Aici va fi în curând lista de bloguri şi site-uri care se ocupă de aeromodelism.
PAGINĂ ÎN CONSTRUCŢIE. Ne cerem scuze.

Lista site-uri Navo

Aici va fi în curând lista de bloguri şi site-uri care se ocupă de navomodele.
PAGINĂ ÎN CONSTRUCŢIE. Ne cerem scuze.

Lista site-uri resurse automodelism

Armorama - how to (inclusiv elemente de dioramă)

PAGINĂ ÎN CONSTRUCŢIE. Ne cerem scuze.